Wednesday, July 29, 2009

KAJIAN PENGESANAN GRADUAN

kepada rakan-rakan yang bakal konvo tahun 2009 ni,


jangan lupa buat survey pengesanan graduan..



sile lah ke http://202.186.86.250/kpgv4/





nota kaki :

baik buat, nanti tak boleh amik jubah konvo ;)

something happened last night (part II)



cerita aku before dis tak detail ek..



buat korang tertanya2 ek..




sabar ek..






nanti aku cerita ek..






(bape banyak 'ek' da..)









hehe.

erm, ramai yang bertanyakan details cerita tersebut.. thanx korang yang bertanya.. kire korang ambik berat gak la pasal aku.. hehe ;p






ok.



sambungan cerita nya... (rase macam nak copy-paste je yang aku dah cerita dlm ym n msg)



takpe. demi korang (chewah!) aku sanggup menaip walau seribu patah ayat sekalipon.. hehe ;D




ceritanya begini..





aku balik rumah lewat dalam kol 10mlm camtula.. sbb baru balik dari appointment kat the curve (berjimba sbenanye..)



balik sorang2.. aku tak terus naik atas.. aku mandi siap2 kat bawah.. (bawah bermaksud rumah di tingkat bawah)..




afta mandi, aku lepak2 kat bawah lagi sambil membaca.. (wah!~ funNa membaca!!)
keadaan masa itu sunyi.. hanya bunyi kipas dan lampu sahaja.. dan juga bunyi majalah yang diselak-selak..




tiba-tiba... (jeng! jeng! jeng!!)




kedengaran bunyi2an di tingkat atas.. seperti orang cuba mahu membuka pintu dari balconi atas.. dan juga bunyi *ape entah.. susah nak describe*



pendek kate (panjang tak kate ape).. macam ade orang nak ceroboh masuk tapi tak berjaya..
*ouh. security kat rumah aku sangat kuat.. hehe*





masa 1st aku dengar bunyi tu, aku buat2 taktau je.. mungkin jiran sebelah nak masuk rumah die ke..




bile dah semacam je bunyi, aku intai la jiran sebelah dan sebelah.. oh!gelap! tiada orang..



makanya...



apa korang akan rase? takut tak?



for sure la aku takot.. dan2 xtau nak roger sape.. 1st, aku call adik aku kat UM.. dia tengah ade program ape entah ngn hep.. siap cakap kat aku "akak call jela mama.. bagitau mama"



adeyh, aku taknak bgtau mak aku, tak nak dia risau.. sebab mak aku ni jenis cepat gelabah sikit.. (sory mama! hehe)



then, aku call kakak aku, dan die seperti biasa la, handphone ke mane-mane.. (maksudnya tak angkat)



habis sume orang aku nak roger..





last2.. bila dah takut sangat.. aku call mak aku.. 1st call, tak angkat.. 2nd call pon tak angkat..



call ayah aku lak.. angkat!~ aku pon mengadu la kat ayah aku..



ayah aku : hello assalamualaikum..

aku : waalaikumsalam..


ayah aku : kakak call mama tadi eh? mama tengah smayang.. ade ape?


aku : aaa..mmm (tak bole nak cakap.. tak keluar suara.. haha)


ayah aku : kenapa ni?


aku : taa.. taa.. takooott..


ayah aku : kenapa-kenapa?


aku : (sambil tahan nangis.. bercerita..) blablabla..






dan ayah aku pon menenangkan aku.. ayah aku memang seorang yang tenaaang je.. mak aku yang cepat panik..



keadaan aku yang tenang tadi tu berubah bila mak aku yang call balik..



*aku pon jadi menggelabah! hahah.. kelakar ingat situasi tu..*




mak aku pon roger kawan2 dia kat sini..





makanya...




terjadilah ramai2 datang rumah aku...





1st yang datang adalah anuar dengan kayu baseball.. (mula2 ingat stick hoki).. wah!~ macam drama lak..






haha.. rasa kelakar lak..




and, malam tu aku gi tido umah jiran.. malu gile rase..



begitulah ceritanya.. jelas tak? (masih jelaassss... hehe. gaye hafiz af7)




tamatlah cerita aku..




iklan jap>>


tengah2 aku taip wat cerita ni kan.. tiba2 aku teringat cerita karanagn budak2 ni..




contoh1 :












contoh 2 :






nota kaki :

dah baca karangan budak tu berkali-kali pon, aku still gelak lagi.. tak boleh tahan cerita hantu die tu.. hahahah.. =)) gelak-guling-guling

Thursday, July 23, 2009

something happened last night

sesuatu berlaku malam tadi..

bila aku fikir balik, macam kelakar la pulak..

memang drama swasta la..

tengah-tengah malam... boleh lak wat kecoh..

satu taman datang umah aku.. (tipula satu taman tu..)


first time aku buat drama macam tu..


tapi situasi yang berlaku malam tadi memang buat aku takut.. macam tak nak dah duduk umah sorang-sorang.. takut yang memang takut.. macam nak nangis pon ade.. memang nak nangis pon..tapi aku kuatkan semangat, tabahkan hati.. hehe.. ;)




nota kaki :
masih ada yang sayang..

Monday, July 20, 2009

kereta sudah dibasuh

kereta dah pun dibasuh... sport rim dah kilat balik...


maknanya..


gaji da masuk... hehe ;D




nota kaki :

tunggu gaji dari UM lak..


Sunday, July 19, 2009

looking for photographer

yes..



im looking for aphotographer to capture my sweet n precious moments during my convo..




my conferment session will be on 14/08/2009..

*maybe can hv photoshoot session on d other day as i think its not approp to do a photoshoot on dat day.. huu*







perlu ke fotografer-fotografer ni?


perlu!!~ ikut suke aku la.. aku nak! ko tak nak, ko diam la.. huuu








ko serius nak fotografer?


yes.. seriusnye serius ni,,,








anyone hv a 'lobang' cari fotografer yang hebat dan affordable?





oh.. in addition..



if possible, i nak skali printing n album with cover design..

*wah!!~ aku dah terbayang2 album yang chantek..*










nota kaki :

sangat tak sabar untuk convo.. teruja beb!!~

Saturday, July 18, 2009

Twitter

mari ber-Twitter

hehe.


tapi macam tidak pandai menggunakan fungsi dengan sepenuhnya.

sebab aku macam tak tau la pulak nak update ape..

adeyh..


akan aku cuba!!~





nota kaki:

saya budak baru belajar

Friday, July 17, 2009

HARRY POTTER AND THE HALF-BLOOD PRINCE

sangat teruja nak tengok harry potter malam ni..



ya. temujanji kita adalah jam 10 malam ini di GSC Signature @ The Gardens..





kenapa The Gardens?

entah.. tak dapat nak jawab.. sebab tiket itu bukan dibeli olehku..





sape yang beli?

ohh.. ini adalah *huu, cane nak cakap ehh.. aj tolong jawab!!*.. huu.. senang cerita, tiket sumbangan aj.. *chewah, sumbangan!!~ ;p*





ini company aj.. maybe company die punye outing project.. tengok harry potter gold class..



iyee.. gold class.. hehe..




thanx AJ n bos aj!!!~



nota kaki:

nanti insyaALLAH akan di update.. xpon, tunggu kat blog wawa atau along.. kompem dorang akan lagi cepat update compare aku.. ngee

perkara pertama yang nak dilakukan bila dapat gaji



BASUH KERETA!!!!~



yes.. perkara pertama yang akan aku lakukan bila dapat gaji ialah basuh kereta!!~



kesian kereta aku.. dah lama tak dimandikan.. mandi hujan je..


kereta pon dah tak anggun,, takde rupa..




sportrim yang berkilat dah jadi hitam sampai mama tegur
"kakak tukar sportrim ek? ke mmg color tu?"




oh.. sangat rasa tersindir.. huu

aku tak kira!!~ dapat je gaji nanti aku nak basuh kereta!!!~




duhh~~nak basuh kereta pon tunggu gaji ke??
oh..semestinya.. sebab bukan aku yang akan membasuhnya.. gadis cuci yang akan basuh.. aku nak hantar kedai la..







perlu ke hantar kedai? basuh sendiri kan boleh!~
ahhh!!~ suke hati aku lah!!!!~






nota kaki :

ohh.. kereta patut diservis 16julai.. :(

Thursday, July 16, 2009

tersentap!!!~

tersentap mendengar gosip itu..


kepada CC berkenaan, "sila jangan buat fitnah!!!~"


"aku tak kacau ko... ko jangan kacau aku!!!~"



dush. dush.!!!~ (sambil sepak-laju-laju)




nota kaki :

shooh.shoohh.. nyah kau dari sini!!~



kerja?

ko kerja kat mana sekarang?
**kat jabatan pelajaran KL

sebagai ape?
**pegawai tadbir

eh bukan ke ko kena jadi lecturer?
**oh, belom lagi, kan kene tunggu konvo dulu

ko kerja kerajaan ek?
**a'a

macamana ko boleh kerja kat situ?
bukan ko kerja kat um ke?
**haaa.. ini panjang ceritanya..



dialog di atas adalah dialog peradaban yang berulang-ulang kali dimainkan.. entah untuk yang keberapa pon aku tak pasti.. kalau pasang hitcounter mau cecah 3-4 angka. (apakah? hnjjj)




ok.ok.. aku ceritakan disini...



alkisahnya...


korang tau kan sebelum ni aku kerja kat UM.. (tak tau? ini memang nak kena ni.. 6bulan aku kerja kat situ ko boleh tak tau.. dush!dush!)

ok. sambong balik.

dah kerja kat UM, selalulah lepak dengan sorang kawan aku ni, jay (bukan nama sebenar) yang duduk dekat pantai hillpark berdekatan kondo rakyat itu.. (perlu ke?)

jay selalu menceritakan pengalaman beliau pergi interview dan mencari kerja.. cerita-cerita beliau itu telah membuatkan aku berfikir sejenak-dua jenak-tiga jenak..

"kenapa aku tak ada pengalaman sedemikian?" (kesian budak ni)



selang beberapa hari..


keluarlah iklan temuduga terbuka KPM di website2 dan suratkhabar2 (ade ke dlm suratkhabar? aku saje nak tambah ayat..xpasti ade ke tak) ..
yang pastinye aku tengok website kpm.. dan kecohlah aku meng-inform semua orang yang aku sayangi.. hehe.


bercakaplah aku dengan kak shafa(pengenalan watak: kak shafa adalah rakan sekerja di HEP)

kak shafa bersemangat nak pergi untuk mencuba nasib dan tidak melepaskan peluang ini tetapi takut untuk memberitahu bos beliau..

maka, nak dijadikan cerita..
sewaktu lunch bersama bos di kolej 12, aku macam nak test cakap dengan bos.

"puan, saya rasa nak pergi interviewla.. nak cuti.. "

sambil makan, bos pon jawab, "ok. interview ape?bile?"

"interview tu ade 3hari .. blablabla.." sambil menerangkan butiran interview..

"ohh.ok. u pergi rabu la.."

"ok. tq puan.. saya pergi dgn kak shafa heh"

tibe2 kak didi pon mencelah, "saya pon ada interview"

lalu bos pon berkata, "3-3 orang nak pergi?.. ha,, buat surat!"




maka, pada 13mei2009..
kami (aku n kak shafa n rosdi kwn kak shafa) telah pergi ke Jabatan Pelajaran KL kat Jalan Duta itu..



inilah kami.. yang purple itu adalah aku (aku sekeh ko kalo x tau itu aku)
dan yang sebelah si manis purple itulah kak shafa..

ni time da petang2 after solat zohor lebih kurang pukul 3..



pukul berapa ko datang interview??

pukul 730 pagi!!~ *sumpah! aku tak tipu!!!*



pukul berapa ko dipanggil masuk ke bilik interview?
lebih kurang pukul 4petang!!~



biar betik??
iye.. ramai gileeee orang.. dah kate temuduga terbuka..


aku adalah orang yang ke 116.. (nombor bertuah ni!!)







see..

ramai orang!!!~

(tak nampak ramai eh? sebab ko tak tengok betol2)






kak shafa n shima.. muke penat tunggu...
shima sampai tido..
(shima adalah nombor yang ke -600++ )



oh ya!!~ kat situ ramai jumpe kawan... sangat seronok..
jumpa juga kawan yang disayangi.. *wink*



itu yang buatkan aku bertahan sampai pukul 530 petang baru balik...











shima dah bangun.. kak shafa lak nak tido..
adeyh..


betapa bosan nye muka mereka.. aku je menten ceria.. (hehe.. ;D)





gile ahhh.. boleh ko tunggu lame camtu?
haha.. iye beb.. aku kekal setia menunggu.. hehe.. walaupon pada awal pagi, kak shafa yang bersemangat bertahan.. sedangkan aku macam "jomlah balik.jomlah balik.tido lagi bagus"


tapi, setelah excited jumpa kawan..
aku lak yang bersemangat lebih tunggu sampai petang..
and kak shafa lak yang macam "haish..budak ni!!!"



hehe. itulah pengalaman temuduga ku.. rasanya tak perlu untuk diceritakan secara lanjut macamana main-mainnye aku time interview itu..(bukan tak nak cerita,, nanti korang bosan lak nak membaca story aku..hehe)


tapi dipendekkan cerita, daripada nak pergi interview main-main itu, ada rezeki yang dilimpahkan olehNYA untuk gadis ini..


dan gadis ini bersyukur dengan rezeki yang dikurniaNYA..




nota kaki :

sedar-tak-sedar dah sebulan bekerja disini..

moga sinar kebahagiaan terus bersinar-sinar

Wednesday, July 15, 2009

misteri kunci kereta

korang ingat tak hari yang aku kusut gile cari kunci kereta, entah mana hilangnye..
(tak ingat?? ala,, buat2 ingat jela.. heh)



if tak silap aku hari isnin lepas..(aku pon ingat2 lupe sbenanye ari ape)

yang aku ingat pagi itu waktu nak pegi keje, dah la lewat pagi tu, cari kunci kereta lak tak jumpe!!~
mau tak kusut aku pagi2 tu.. terpaksa bawak kereta ayah aku.. n aku da bayangkan kesusahan yang bakal melanda bila bawak kereta itu..




yes, kesusahan bila nak parking..

aku yang datang ofis lambat ni, kompem la parking susah kan.. kalau bawak kelisa, selalu je aku
celah-celah-selit-selit-kereta-agak-agak-muat-untuk-parking kat mana2..

tapi disebabkan aku bawak kereta ayah aku, maka terpaksalah berjalan-naik-bukit-turun-bukit sebab PARKING ADALAH SANGAT JAUH ATAS BUKIT OK!!!~ huuu

disebabkan parking jauh, hari itu dalam sejarah PUNCH CARD MERAHH!!!~


betapa kusutnya hari aku dengan kehilangan kunci kereta ku itu..

akan tetapi, misteri kehilangan kunci kereta itu telah terbongkar.. (chewah.. ayat bm aku.. mentang-mentang ppsmi dimansuhkan..*wpon aku xamek port pon pasal ppsmi ni*)






mana aku jumpa???






ceritanya begini....




balik keje, park kereta dan kunci pagar..
dengan handbag masih di atas kereta,

u see..

dan terpandangkan kelisa itu..







oh my GOD!!!~

i can see my car key~~

oh no kamu!!!~

cant u see?


ok. lets zoom-in~~~







yes.. disitu!!!!~

apakah misteri ini??




nasib baik gate berkunci...





SANGAT CARELESS KAN??



nota kaki :

KECUAIAN KADANGKALA MEMBAWA PADAH

Friday, July 10, 2009

balik kampung!!!~~

oh.. funNa semalam dalam mood rajin nak update blog..

tapi mencari camera dslr itu pulak yang tak ade.. mama bawak balik kampung tanpa sempat transfer gambar lagi...

makanya, tidak dapat lagi menunjukkan gambar2 yang telah diminta..

bukan funNa tidak rajin yee.. ;p ;p,



ok, malam ni mau pulang ke kampung..


daaaaaa

Thursday, July 9, 2009

Nur Kasih (TV3) - Yasin


Lewat ini ku rasakan


Kasih kian ku dambakan

Resah hati yang ku pendam

Pada takdir dan harapan



Detik waktu dan suratan

Siapa tahu ketentuan

Ku mencari cahayanya

Dalam bayang kegelapan



Nur kasih

Nur kasih


Nasib hidup dan pilihan

Lain hukum setiap insan

Mengharapkan perjalanan

Dalam maya kesamaran



Nur kasih

Nur kasih



Aku kembali kerana masih

Mencari yang hakiki

Sinar pasti

Janji suci yang abadi



Ooo kasih

Nur kasih

Oh nur kasih

Nur kasih



Aku kembali kerana

Masih mencari yang hakiki

Sinar pasti

Janji suci yang abadi



Nur nur ya nur kasih

Nur ya nur kasih

Nur nur kasih

Nur kasih





lirik ini dicopy dari lirik lagu best.. lagu ini adalah soundtrack serita NUR KASIH yang tengah hebat ditayangkan di TV3..

ada kawan aku tengok crita ni sambil nangis2.. mungkin cerita ni sedih.. aku tak dapat nilai lagi sbb aku baru tengok 2 episod setengah.. hehe..

korang nak tgk trailer cerita ni bole tengok kat youtube ada..


nota kaki :

best tengok watak fizz fairuz dalam masjid yang alim itu..
macam contoh bakal suami yang mithali..
*wink*

kau datang dan pergi begitu saja

semua ku terima apa adanya
mata terpejam dan hati menggumam
di ruang rindu kita bertemu~~


arghhhh..

sesungguhnya aku sedang bosan.. tapi rasa nak update blog.. sebab bila aku update blog, dia akan sync dengan status ym aku.. sukeeee...

oh ya.. aku belajar sync blog n status ym dari wahab.. thank you encik wahab.. *wink*


rasa tak sabar pulak nak balik rumah untuk transfer gambar dari camera.. *mood untuk update blog sangat tinggi ye skrg,, tp terganggu sebab tak ada gambar*

hu..

banyak yang nak diceritakan tapi masih menunggu gambar..

korang doakanlah aku rajin malam ni untuk upload gambar-gambar yang korang nak tengok tu..

hehe..

ok.. daaa


nota kaki :

lengkapi diriku.. oh sayangku kau begitu...sempurna!!!~

Wednesday, July 8, 2009

aku bukanlah superman.. aku juga bisa nangis..

status ym aku.. "aku bukanlah superman..aku juga bisa nangis.."

ramai lak yg tanye aku.. "are u okay??"

ngehhee..

aku tak nangis la.. masih okay lagi.. letak status tu sbb aku asek nyanyi part tu je.. *xcaye tanye dak2 opis aku*

cool la lagu ni... budak2 nyanyi..


ni lirik penuh die..


Aku Bukan Superman - The Lucky Laki

Reff:
Aku bukanlah superman
Aku juga bisa nangis
Jika kekasih hatiku
Pergi meninggalkan aku

Ayahku selalu berkata padaku
Laki-laki tak boleh nangis
Harus selalu kuat harus selalu tangguh
Harus bisa jadi tahan banting

Tapi ternyata sakitnya cinta
Buat aku menangis

Back to Reff:

Ayahku selalu memarahi aku
Jika jatuh air mataku
Kata ayah selalu air mata itu
Adalah tanda kelemahan
Tapi ternyata air mataku
Ternyata jatuh juga

Repeat Reff

Ayahku tersayang maafkanlah aku
Jika aku masih menangis
Masih belum bisa menjadi seperti
Apa yang ayah selalu mau

Kita berjanji รข€™tuk tidak lagi
Menangis karena cinta

Repeat Reff [3x]



nak lagu die korang carila ek.. kat youtube ade kot.. 4shared pon ade.. download sendiri la..

tp sure korg ade dengar lagu ni kat radio kannn


nota kaki :

aku bukanlah superman.. superwoman maybe..


Sunday, July 5, 2009

jikustik

semalam pegi UM untuk haluansiswa,,.. banyak yg nak dikongsi kat sini tp nantila aku crite balik sbb xde mood lg utk crite hal haluansiswa tu sbb gambar blom transfer.. huu mmg byk kenangan mengusik jiwa beb!!~

then, afta balik tu aku asek nyanyi lagu jikustik - pandang langit malam ini..

gi umah a.j..*makan maggi aj masak!!!~ and milo aj bancuh...*
aku stil menyanyi2.. dan rupa2nya aj pon tau lagu tu!!!~ aj pon ade kenangan dgn lagu itu.. ;p

maka, kami pon nyanyi bersama-sama sambil tgk cite nur kasih episod 1 dan 2.. heehe..


Putri jangan menangis hapus airmata

Di wajah cantikmu

Putri kepergianku tak akan lama

Tahan rindu mu

Putri seandainya saja kubisa menghentikan waktu

Ku hentikan waktu



Bila kau rindu kan aku putri

Coba kau pandangi langit malam ini

Bila itu tak cukup mengerti

Cobalah kau hirup udara pagi.. aku disini



Mungkin dengan perpisahan

Kita akan mengerti arti pertemuan

Putri percayakan padaku ini hanyalah cobaan hidup





nota kaki :

mungkin dengan perpisahan kita akan mengerti erti pertemuan..

Friday, July 3, 2009

3D @ wedding ceremony

Damia- Daris - Dina



mereka adalah calon terbaik untuk segmen "anak-anakku" dalam Macam-Macam Aznil.. hehe..



entry b4 dis da crite pasal daris @ d wedding.. ini update lagi.. gambar2 ini juga dipetik dari mukabuku kak ema *kak ema, mmg updated lah!!~ sukeeee*




ini damia as a 'flower girl' 4 that night..




damia get ready.. dgn bakul berisi rose petals...





*ngeeeee....*




damia and the lion king..





3D.. Daris - Dina - Damia



Dina oso flower girl.. tp disebabkan kesilapan teknikal *bagi die minum susu*, makanya Dina tidur masa perarakan pengantin itu.. makanya, dia hanya jadi flower girl dalam mimpinya.. hehh

oh, ya!!~ lupe nak inform..
Dina adalah anak KAk Anne & abg Hafiz..

Gambar Dina nanti carik lagi.. huuuu..





nota kaki :

sapa2 ade pic silalah inform yehh... tq!~ ;)


Thursday, July 2, 2009

daris @ wedding ceremony

daris, my nephew.. anak kedua abang&kak ida.. gambar adalah dipetik dari bukumuka kak ema..






tengah bersiap.. touch-up oleh wan dia..







hey, u paparazi!!!!~ candid-snap!!




ok.. ish da siap..




sorang2.. xde sape nak layan..





alamak!~ spoil la pulak.. minom susu.. "dudu"kata daris



nota kaki :

ada 2 orang lagi anak sedaraku.. nanti update lagi..

Wednesday, July 1, 2009

kenduri kahwin

seperti yg sedia maklum, majlis resepsi abg aku (nazmi) telah diadakan pada 28 jun 2009 yg lepas..

makanya di sini sikit2 ditayangkan gambar.. gambar2 yang di snap guna camera baru kamil.. credit to kamil..

*besela, kalo nk arapkan gambar dari camera aku, tahun depan baru boleh upload.. hehe ;p*




majlis kat dewan perdana felda, off jalan semarak..

makanan oleh felda d'saji





hari kejadian aku busy-tak-busy-sangat-la





me and damia


background pelamin afta habis majlis





me and daris..

ada gaya keibuan x? hehe ;p






ni antara kawan2 aku yang datang..

thanx guys!!!~~







nota kaki :

harap aku kahwin nanti ramai kawan2 datang merai.. amin,,,