Friday, January 30, 2009

panadol actifast

baru tukar lagu di blog ini.. tp masih mengekalkan mood nasyid.. heh.. layankan aje..

hurm.. arini aku xgi keje.. 1st time aku xg taw, bkn selalu aku ponteng.. huu.. ini pon bkn ponteng.. kire mc la ni.. walopon aku xg clinic sbenanye.. heh.

aku sakit kepala la.. stat dr mlm semalam.. aha.. klaka je crite mlm smalam.. ttbe aku cam rajin nk bercerita kat cni..

aku nk becerita dr awal la..

27/1/2009 (selasa)

hari cuti.. tade pape nk wat kat umah.. anta acik seawal jam 930 pg.. tp sbenanye bas die kol130ptg..
cuma tido sahaja.. sebab penat travel dr trganu..

kol 3, shasha kazenku ajak shoping, then nk g mid.. shopping list sgt byk.. ttbe sampai mid, cam tatau lak nak beli ape..


dan 1 perkara telah aku lakukan.. aku terjah kawanku yg bekerja kat mid itu!!!!~
adeyh.. silap ke?




28/1/2009 (rabu)

oleh kerana rumah tade org, aku pon siap2 la nk masuk bilik B304, kolej kediaman kinabalu..

clg sgt sunyi sbb org sume cuti..


afta keje, siap2 aku ajak kak aireen makan kt strawbery field..
sbb aku tau bile da balik clg nnt mesti da xde kawan.. so, pegi la dinner siap2.. heh.


balik pon da mcm kol8mlm, baru nk kemas bilik pasang cadar sapu sampah lap tingkap susun kusi kemas locker sumela..


sgt penat dan terus tido...


dan,,kawanku yg aku terjah semalam tu seakan2 mogok ngn aku..
terus xlayan aku..


sgt rase xde kawan.. huu.. sedeyh..

aku tido dlm keadaan sedeyh..chewah!~


bangun pagi.. "eyh, aku tido sorg2!!!~ WHOAA"




29/1/2009 (khamis)

aku masuk keje lambat sbb best sgt tdo sorg2.. aha..
tp xde la lambat sgt pon.. cover yg semalam punye..
smlm tu aku org 1st sampai ofis tau.. blom kol8 aku da sampai. heh..


ok. bile semalamnye aku rase tade kawan, aku mula la nice ngn sume org..
sume org ajak kua pon aku on kan aje... hehe..
byk gile la aku janji ngn org arini..



lunch ngn kechek.. ktorg gi oldtown..
makan sgt banyak,, sbb aku xbreakfast..
skali bile nk bayar,, kechek blanje!!!!~
"xpe, aku dapat angpau, boss kasi..",kata kechek..
thanx kechek!!!!~

hehe ;)


pastu afta keje aku janji ngn alisa, ngn madey, n janji dinner ngn akmal..
gile mcm pack kan?

aku pon susun la jadual.. alisa afta magrib.. madey tunggu msg.. akmal kol10..


nk jadik cerita...
balik keje, aku tgk ade org kt bilik tv..
dan ttbe org itu menegur "hai kak fana.. blablabla.."..
wahh..ade kawan!!~
1floor upenye.. si zati n safa..
then, berjejakkasihanla..
safa nk tgk bilik, afta tgk bilik aku, aku nk g bilik die lak..

dan bermulalah segala kekusutan bile pintu bilik terkunci dan kunci di dalam bilik!!!~
adeyh!!~



fon semestinyelah dalam bilik..
klaka gile bile aku tjumpa alisa n waniejoe yg mencari aku dari 1floor-ke-1floor.. jln dari bilik-ke-bilik.. aha..
sebbaek la aku yg terjumpa dorg..
dan nasib baik jugak dorg ni ade..
ade gakla peneman utk menyelesaikan masalah ni.. hehe..
thanx alis n waniejoe.. safa n zati juge!!~



kol930 baru la dpt masuk bilik..
bile dapat je masuk bilik, aku terus tgk fon..
21missedcall n 9 msg..
ahaha.. klaka..
yg aku tegelak2 bile bace msg madey..
ahhaha.. siap ugut2 aku.. aha..klaka...
madey sbenanye nk dtg anta makanan..
byk makanan starbuck katenye..
skali die da majuk2 da,,xmo dtg anta da.. ngee.. ;p



pastu aku janji ngn akmal kol10..
die ckp die da xde kredit n akan tunggu dpn gate kol10..
kol10 tu aku masih lg kt clg,, bersembang ng alisa n waniejoe..
10lebih sikit aku pon try la call akmal ni..
no die lak xde dlm n95 aku,, aku main igt2 je..
call punye call.. no da xgune..
ttbe igt die ade bg no UOX die.. tp dlm fon 3200..
fon tu lak da 2ari xde bateri,, since kawan aku tu mogok,, aku pon xde la berusaha cari charger..
n aku mmg xde charger tu pon,, slame ni hanya menumpang sajerh.. hehe..


bergegas la aku ke bilik safa.. n pinjam charger..
dan call.. upenye dr kol10 die da tunggu dpn gate..
ngee.. kol1030 baru la dpt begerak,,
dan kami ke strawberry field lagih..



dengan kehidupan yg kelam kabut itu, aku jadi pening2..
kua lak ngn bakal doctor,, abes segala symptom dibincangkan..heh..




30/1/2009 (arini)


disebabkan segala kekusutan semalam..
ttbe arini aku migrain..
adeyh.. lgsg tidak boleh bangun!!~
dan sudah tentu tidak pergi keje!!~
tdo sepanjang ari..
kire arini tempat aku adalah b304 dan toilet sahaja..
sangat mengharukan..
lagi harubiru apabila aku berseorangan..
huhuh.. lgsg xde makanan kat b304 ni.. kesian x?
1ari xmakan.. dan dpt mkn lbh kurang kol10pm..
tu pon safa belikan kfc.. thanx safa!!~
kol 11 makan panadol actifast..
dan sekarang.. boleh update blog!!!~
makanla panadol actifast.. hehe.iklan.




notakaki:
HAPPY ANNIVERSARY!!!~

3 comments:

hananiEy said...

funnn!~

u terjah Coco jelly eh ? eh?

ihihih

;)

AJ said...

gile punye hari ko

siap teringgal kunci

ishh

xpe aku dh phm ko cane..hahaha

FunNaDGreat said...

hananiey --> a'a la.. ne u tau ek? pandai heh.. ngee~~


aj --> ngeh3.. dasat kan ari aku? dasat,,dasat,,dasat,,dasat!!~ *gaya cheers 1st clg*