Friday, December 19, 2008

result da tau~

alhamdulillah..

kini funna kembali normal.. emosi kecuakan da tamat.. zaman kesasauan juga berakhir.. hehe..

syukur sgt2 sbb pass sume subjek.. means aku berjaya tamatkan pengajian sarjana muda ini.. alhamdulillah..

untuk kejayaan aku pada sem ni.. aku nk hargai beberapa insan yg telah menyumbang ke arah ini..


firstly.. 4 sure la parent aku..

yang byk mendoakan kejayaan, kecemerlangan, kesejahteraan, kebahagiaan anaknya ini.. stp kali nk exam, sti dorg yg lebih2 cuak dr aku.. sampaikan aku rase besalah lak sbb xstudy btol2.. huhuh.. TQ mama & abah..

ayah dan ibu
ayah dan ibu
itulah permulaan kami..


secondly, kepada lecturer2 yg mengajar aku n yg ade gak bg tips sket2,, thanx!~


encik hairol - software maintenance
result yg menakjubkan!~ sgt xsangka.. thanx en.hairol!~ sgt recommend junior2 sekalian utk amek subjek ngn en.hairol.. walopon assignment yg diberikan agak susah, dan di bawah paras normal,, tp result yg dpt akhirnya mengkagumkan.. wahha..


ustaz shafei - bahasa arab
ustaz ni mmg sempoi abes la.. best gile clas ni.. sy pon rekemen amek ini sbg elektif luar fakulti.. 3jam kredit ni.. walaupon nama subjek itu agak menakutkan, tp percayalah!~ ade chinese tu amek, die pon dpt A!~ ha, kau!!~ ko yg islam xkan xle dpt a kan? sile lah amek ini sbg elf.. kompem A!~ aha.


pn suraya hamid - knowledge management
pn suraya ni baik.. rakan2 MIS ku yg rekemen suh amek subjek ni dgn pn suraya.. sbb dorg ckp pn suraya baik n sng skor ngn die..kompem A la.. dorg2 yg amek ni pd sem2 lps sume skor A.. tp aku x skor pon A,, xtau la nape.. haishh.. masalah aku slalu lain drpd yg lain.. ngee~


pn fazidah - computer system architecture
pn fazidah ni pon baik.. *sume lecturer fcsit um ni baik!!!~* walopon xslalu ade clas, tp pn fazidah pastikan carry mark (40%) student die bagus.. if dpt below 30 *aku la tu..* die bg wat extra assignment.. utk topup carry mark yg cket itu.. sbb final exam susah!!!!!!!~ adeyh!~

thanx lecturers!!~


n x lupe jugak kpd kawan2 ku... thanx yo!!!~

ha.. ini aku nk bg spesel penghargaan kpd..

muhaimi
sbb byk tlg aku.. ajar Software maintenance.. n tlg aku csa.. hikhik.. sgt bagus heh muhaimi ni.. exam CSA yg susah tu, die tlg aku.. wah!~ thanx bro!~ aku cam xsangka die tlg aku time csa tu.. besela aku b4 masuk dwn exam, aku akan ckp "t aku nk tiru ko!!~".. org tu pon akan reply, "OK OK!~".. tp besenye bile dah dlm exam hall, manela org tu nk kasi tiru kn.. tp muhaimi ni lain.. dlm exam duk seblah aku.. n bile da tgk2 soalan,, aku mmg xde idea nk jwb,, aku pon buatla keje sendiri.. tgk gelagat org.. muhaimi yg tgh khusyuk menjawab pon angkat muka n bg sign kt aku.. sign tu mcm maksud die "kenapa ngn ko?".. aku pon terosla ckp..

aku : aku byk xtau la.. xtau langsung nk goreng ape..
muhaimi : aku xtau soalan no.4.. no. ... *sambil tunjuk no yg die xtau*
aku : ha!!!~ aku tau no.4!!!~ tp yg lain aku xtau!~ jap

aku sgt konfiden tau soalan no4 tu... sbb aku ade bace. ngee.. aku bagi muhaimi tiru no 4 tu..

lps perbualan singkat tu, aku smbung balik keje aku.. n ttbe muhaimi chuwit*bunyi2 mulut skit tu*.. aku tgk die.. n agak tekejot!!~ die kasi aku tiru!!!!!~ die tulis besa2 kat ketas.. aku cam tegamam tgk,, tp xsalin lg.. bile aku sedar, bodohnye aku.. salinlah ape die kasi tu.. adui! aku lak pggl die lg skali,, dan proses peniruan pon berlaku.. ahahahaha..

itulah kisahnya..
erm, agak2 lecturer ade bace x blog aku ni heh? ya ampun lecturer!!~ jgn potong markah saya!!~ sy n grad!!~ huhu..


next,
kasthuri laling!~ - thanx 4 drove me to exam hall.. mostly exam aku same ngn die.. kecuali bahasa arab.. kas, sebbaek u xamek bahasa arab.. senang sket i nk ngumpat u dlm bahasa arab, u xpaham kan? hehe ;p
kasthuri ni pon byk menceriakan hari2ku.. dgn aksi2 sasau die.. wah!!!~ sgt best kwn ngn die.. rindu lak kt die ni..


k.
seterusnya nk thanx kat mila n tiqah.. 4 alwiz being there 4 me.. yg sgt melayan kerenah aku time sasau2 nk exam tu.. thanx a lot dear..

mila - concern pasal makan minum aku.. slalu wat wake-up call.. utk gi lunch.. aha.. n die bakal mewarisi c301.. mil, u jage leklok harta peninggalan i tau!~ ngeee :D





tiqah - walopon die slalu mengganggu idup aku, tp aku really appreciate her.. sbb die byk sgt tlg aku n sgt setia.. haha.. ouh. die adalah junior.. ramai yg cam perli2 aku sbb baik ngn junior la, konon2 "akak-adik" la.. apela... ah, ade aku kesah? suke ati aku la,, janji aku hepi.. time aku buhsan, ade gak org teman.. time aku lapar, ade gak org yg belikan makann.. time aku need sum1 to talk to, ade gak org yg sudi dgr.. ha..ko ade? xde kannn.. haha *intonasi dynaz dlm kelab pop heh*



seterusnya..
wan kpm *name yg aku save dlm fon..heh*..
byk teman aku stadi.. aku ni angin gak.. nk stadi kt mcd la.. kt oldtown la.. kt pelita la.. n yg jd driver adalah die ni.. sgt setia membawa pegi merewang.. oso owez be there.. sgt melayan kerenah kott.. aha. n oso teman aku stadi,, walopon suke kaco bile time aku stadi dlm bilik,, kejap2 suh tgk pic ni.. pic tu.. tp die adalah peneman yg setia.. aha. dan die adalah business partnerku.. ngee~


n org yg setia drpd awal sem..

mastura hidir -

sgt adalah kawan ketika susah n senang.. byk sgt if nk cite psal die ni.. kene wat entry khas ni.. heh.


die la kawan,




die la musuh,




die la driver,




die la manager,


[pic removed]
die la bibik,



die la waitress,




die la stalker ;p,



she's everythin la..


die sgt setia.. x penah nk jual-ikan.. 1 cth kesetiaan die; pada suatu hari, fana yg chumel (bkn nama sebenar) nk balik umah.. selalunye die akan ikut balik. tp si chumel tau die ade exam esok harinye.
si spastik : hye, morning!!~*sambil pgg notes die menegur, masa tu kwn tu br bgn pg*
si chumel : hye..
si spastik : ko nk watpe arini?
si chumel : aku nk balik umah. *sambil tgk..ohh..die tgh study*
si spastik : ko nk balik uma watpe?
si chumel : aku nk bla..bla..bla,bla,bla...n blabla..
si spastik : kol bape ko nk balik?
si chumel : jap2 lg r..
si spastik : ok. aku ikot heh.
si chumel : eyh, xpela.. aku bole je blk sorg.. ko kan ade exam esok..
si spastik : xpela.. aku ikot.. kite balik sini balik kan?
si chumel : haaa.. btol ke ko nk ikot??
si spastik : iyela.. tp kene balik sini balik tau, esok aku exam..
si chumel : haa,, ok.. ikot ske ko la..

kami pon balik umah.. aku ni if balik uma xreti nk kejap2.. da nk mlm br la balik um balik..

weyh, mane nk cari kwn yg esok die ade exam bole lak membuang masa ngn aku.. susah dow.. slalu sgt aku jumpe, org yg nk exam lg 10ari pon, bile aku ajak gi mkn pon xmau taw.. 10 hari lg ko nk exam, xkan xle kua lgsg kott.. oh,, mgkin course ko amek tu lg mantap dr course aku.. ok.fine!~ ;D


die sgt baik kan? sbb tula terjadinya post "kenyataan yg nk dielak"tu.. if aku nk crite mmg byk lg la.. tp memandangkan ini adalah crite mengenai exam aritu, maka cerita pasal exam week aritu jela.. *ngee.. kene hormat entry*..


lastly aku nk thanx to sume rakan2 ku..!!!~
thanx!!!~
aku sayang korang sume!!!!~
muahx!~


skg ni aku da normal,, da xde cuak2.. da bole kua umah, da bole lihat dunia.. byk lak akitiviti aku wat.. xdela menghabiskan masa dpn lappy ni je.. sti afta dis da xbyk update blog,, means xwat esaimen.. sbb funNa da kembali normal!!!!~ yeay!!!!!~

4 comments:

alwani fickry said...

tu sape wei yang amik gambar ngan ustaz ko tu.hehehehe.

alifreyes or said...

hahaaa... da selamat abess

doakan aku lak k

satu sem agii

arisa-fujiwara[farah] said...

tahniah cik funna...

FunNaDGreat said...

wani --> ouh.. itu bestfren ustad tuuu.. ;p

alifreyes --> heheh.. ok!!~ chaiyok2!!~ kamon!!!~ wink wink ;D

farah --> thanx yer cik farah.. hehe ;)