Sunday, April 12, 2009

ceritera raja sehari

suatu hari bekerja yang damai,, seperti biasa A.J @ ajlaaaaa YM mengajak utk berjimba.. *tlg cek kamus ape maksud berjimba ek? aku main gune je ayat ni.. sbb mcm sedap lak.. mcm kene gitu..hehe*


A.J ni ajak tgk wayang if xsilap.. ke karoke ntah.. *sbb a.j da slalu sgt ajak aku wat perkara2 lagha ni.. aku telupe lak die ajak ape aritu.. heh ;p*

ayat die lebey kurang cani la...


A.j : BUZZ!!

fana : BUZZ!!


a.j : jom *****(aku x ingat ape)


fana : ala.. aku tgh sengkek ni.. kering gile dow


a.j : ala stakat nk g ***** jomla weh


fana : seriyesnye series ni aku kering.. makan pon tapau dm..


a.j : mane pegi duit ko? ko wat ape?


fana : aku wat baju pengantin (jujur ni..)


a.j : hahhaha.. tipu r (xpecaye lak die ni)


fana : betol weyh.. aku xtipu.. aku tempah baju pengantin







aku pon pikir la... mcm klaka lak.. *jap. kasi aku gelak jap..hahahahhaha.. sambil guling2*




alkisah ceritera raja sehari nye begini..






ari minggu aku kua ngn family aku n family kak ida (sis-in-law) membeli-belah.. tujuan utama mama nk gi DenWahab pilih kain baju raya.. sbenanye da pilih da b4 dis, tp kain xcukop lak utk 1 family, so DenWahab ni xproceed la baju2 family ktorg sehingga ktorg pilih kain lain.. makanya kene la pilih kain lain.. *family aku suke nk boria2 ni*





kak ida n family lak nk beli kain baju raya n baju utk majlis kahwin kakak kak ida tu (kak ima).. kak ima ni nk kawin bulan 5 ni.. dia ade tempah baju kahwin dia kat medan MARA tu..





so, berjanji la jumpe kat SOGO, mama nk bagi sample kain yg baru pilih kt DenWahab tu kt kak ida, kak ida nk beli baju raya die..




da jumpe kat SOGO tu, dorg ajak jalan skali.. gi makan kat INSAF (tempat biasa.. slalu ke jln TAR ngan family aku, kompem makan nasi briyani INSAF.. dari zaman kecik2 lg..sampaila skrg)..





afta mkn, ktorg masuk GULATIS n EUROMODA.. usya2 kain.. skali ade BRIDAL PACKAGE.. beli baju pengantin perempuan percuma baju pengantin lelaki.. aku pon usya2 la.. saja2 je usya.. tukang jual tu pon da bentang banyak kain yang chantek2.. dan mereka2 pon cam berminat la nk.. mama n kak ida pon pilih, nk beli.. dorang ade pasangan, ok la beli.. mama+abah.. kakida+abang.. aku yg xrase nk beli sbb xde pasangan.. juz usya n suggest kain2 yg best utk dorg pilih.. skali sume cam push aku suh beli gak.. sume da cam "patot beli jugak!!!~"





ade 7 org kot yang psiko2 aku suh beli..



mereka : amekla..amekla.. cantik yang ni..


aku : ish.. nk watpe.. bile nk pakai..


mereka : ala.. bila2 bole pakai.. mane tau da xlama


mama : memang xlama da.. (utk pengetahuan, mak aku da suruh2 aku kawen.. adoi.scary)






huu.. adegan psiko-menyaiko ni agak lama gakla... cam sejam kot..


aku : okla.. bole wat baju raye.. amek baju pompuan ni jela..


mereka : amek pakej la.. skali baju lelaki.. rugi la xamek pakej..


aku : ok.. nanti nk bagi kat sape?


mereka : bagi kat pengantin lelaki la..


aku : hahahha *sambil tersipu2*.. bagi kat boifren kakak ke?






hahhahaha.. aku amek jela.. da sume pon amek.. pastu gi tempah jahit terus kat medan MARA tu,, kat tempat kak ima tempah baju kawen die..




bile nk tempah tu.. kuakanla baju aku yg pakej itu..
yang lelaki nye baju tu aku pon cam nk kasi la kat ayahku..




aku : baju ni?? *sambil tunjuk kt baju lelaki* bagi abah la ek..

abah : ok.. boleh je..

mama : eyh, mane bole.. simpan.. bagi kat pasangan kakak..

aku : aha.. simpan? sape yg bakal amek?

mama : buat hantaran..






hahahhaha.. sume cam gelakkan aku, xde pasangan.. skarang ni aku jela yg cam solo dalam family.. kalo kua jalan2 ngn family, aku akan jadi macam ketua kontinjen jalan kat depan dan yang lain dalam barisan berdua-dua.. mcm ni..




to be continued..

nota kaki :

i will but not yet.. *tiru jap*

8 comments:

hananiEy said...

i will but not yet

ngeee~

;)

arisa-fujiwara[farah] said...

wah.. funna da beli baju pengantin.x lame lagi, dapatla makan nasi minyak :)

Nur Sharmila said...

cerita u kasi suspen la..haha...nway u cepat2 la kawen..hehe

caNNyGurl said...

beb

aku jual tudung...

beli beli belii

murah saja

and tlg promote..heee

fana said...

hahahah...dh kena dah...skang mmg zaman org tanye soklan yg same...cuakkkk

[sHiTaKe] said...

fana nk kawen??
biar btol..
sape lelaki yg bertuah tu

FunNaDGreat said...

hanani --> hehe.. i will but not yet.. ;) ;)

arisa-fujiwara[farah] --> hehe.. xlama lagi..

nur sharmila --> amin.. u doa la byk2 supaya i cepat dapat jodoh dan dapat jodoh yg baik.. aminn.. ;)

FunNaDGreat said...

cannygurl --> whoa~~ a.j da jadi bisneswomen..
kawan2!!!~
silalah beli tudung a.j..
sume under rm30 ;)

fana --> kan? adoi.. terasa mcm da tua.. huhu..

shitek --> sape tanak kawen beb? huhu.. ko doala aku dpt lelaki yg baikk.. hehe