Monday, September 28, 2009

pengalaman pensyarah itu

arini 1st masuk mengajar...



dengan takde preparation,, gamble je seorang pensyarah tu masuk kelas..




clas pukul 8.15pagi di BK 5..




tau x pensyarah tu datang pukul bape?

yee,, seperti biasa pukul 8 baru sampai ofis...
punch... naik ofis dulu...



then, barulah terhegeh2 cari BK5 dimana...

sampai BK5, ouh, kunci!!
students da tunggu kat luar bilik kuliah itu..




"kenapa bilik ni kunci? mana nak dapat kunci? adeyh".. ngomel pensyarah itu..




selepas bermonolog dan berbebel bersama pensyarah lain..



pensyarah itu bersuara kepada kalangan student itu..




"sape ketua kelas?.. tolong dapatkan kunci bilik ni bole.."





dan.. nasib baik ketua kelas tu pegi dapatkan kunci.. thanx ketua kelas.. :D
if x,, mau termengah2 pensyarah tu turun balik sbb BK5 itu adalah di TINGKAT 3!!!~




rase penat naik tangga sampai tingkat 3 td pon lom abes..




pensyarah td pon menumpang di kelas lain untuk dapatkan ketenangan air-cond..




selang 2-3 min, tengok kelas sudah dibuka,, dan telahpon dipenuhi oleh student tersebut..





"eh.cepatnye... mane dapat kunci?"







hoo.. then, bermulalah kelas pertama pensyarah itu...





oleh sebab lgsg tade preparation,,





pensyarah itu mengomel lagi.. "ape nak buat ni? kelas 2 jam.. adeyh.."





pensyarah itu pon memulakan clas dengan sesi suaikenal..





pensyarah itu blurr... nk kenal diri pon bole blurr.. aduyai..





"nama saya syarifah nurul farhana binti syed mohd.."





panggil? cik??





"panggil... panggil.. erm... panggil la ape kamu nk panggil.. yang penting nama saya syarifah nurul farhana binti syed mohd"






ahahahhahaha.. rase cam tahpape lak..





students pon mesti blur.. last2 dorang panggil "cik".. "miss.." "cik.." "cik..cik..cik"





ahah.. kelakar.. nasib baik dorang panggil cik @ miss.. *maknanya, nampak lagi la keremajaan pensyarah itu.. kuikuikui ;p*





abes sesi bekenalan,, masa ade lg sejam lebih sikit..





makanya, proses pembelajaran harus bermula...








pensyarah itu menconteng papan putih.. ish, student ni skodeng lak.. ;p ;p









selepas penat mengomel di depan kelas,, pensyarah itu menghabiskan masa dengan membuli students pulak..




siap menyanyi lagu negaraku... sume satu kelas bangun berdiri tegak.. hehe.. comel je dorg2 ni..




negaraku..
tanah tumpahnya darahku
rakyat hidup bersatu dan maju
rahmat bahagia
tuhan kurniakan
raja kita
selamat bertahta..



hehe.. bagus.. siap berpantun lagi dorang..






akhirnya,, pensyarah tersebut berasa lega kerana 2jam p&p berjalan lancar walaupun tiada preparation..








nota kaki :

p&p berkesan.. takde student tidur.. yes!!!~

pensyarah itu berjaya memesongkan anak muridnya.. hehe ;D



3 comments:

apple dilla said...

woot woot.
terer la tu.
pandai ko buli student2 ye.

Willie said...

adakah engkau pensyarah itew?

Alisa said...

sempoi r..mesti best kan buli budak2..heee..:)